با بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان آشنا شوید

بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال دنیا شناخته می‌شود. در این مطلب قصد داریم بیشتر با تاریخچه و ویژگی‌های صرافی بایننس Binance آشنا شویم:

محبوبیت و کاربرد ارزهای دیجیتال به شکلی روز افزون در حال افزایش بوده و به طور پیوسته صرافی‌های جدیدی به منظور خرید و فروش آن‌ها متولد می‌شوند. این موضوع سبب شده انتخاب بهترین پلتفرم برای ترید رمز ارزها دشوار شود. البته برای بسیاری، انتخاب ساده و سرراست است؛ بایننس بزرگترین و محبوب‌ترین صرافی ارز دیجیتال دنیا بوده و انتخاب شماره یک بخش قابل توجهی از تریدرهای سراسر دنیا است


کمتر کسی را می‌توان یافت که به نوعی با صنعت رمزارزها آشنا باشد، ولی اسم صرافی بایننس به گوشش نخورده باشد؛ اما بایننس چیست؟ Binance نام یک صرافی محبوب ارزهای دیجیتال است که ابتدا در چین تاسیس شد. این صرافی توانست در سال ۲۰۱۸ از سایر رقبای خود پیشی بگیرد و به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شود. همچنین این صرافی توانسته کماکان این عنوان را برای خود حفظ کند.
 اما کلمه Binance چیست و به چه معنایی است؟ نام Binance از ترکیب دو کلمه‌ی Binary به معنای دودویی (صفر و یک) و Finance به معنای امور مالی تشکیل شده است. موسس و مدیر ارشد اجرایی این شرکت آقای Changpeng Zhao ملقب به CZ است که پیشتر مدیر ارشد فنی صرافی OKCoin بوده و می‌توان گفت سهم عمده‌ای در موفقیت چشمگیر این صرافی داشته است.
رمزارز BNB در جولای ۲۰۱۷ (۱۰ تیر ۱۳۹۶) با برگزاری ICO راه‌اندازی شد. توکن‌های BNB در بین سرمایه‌گذاران مختلف مانند سرمایه‌گذاران اولیه و تیم موسس بایننس به عنوان بخشی از ICO تقسیم شد و بایننس توانست در طی این عرضه اولیه بیش از ۱۵ میلیون دلار سرمایه جذب کند. رمز ارز BNB در ابتدا یک توکن بر بستر ERC-20 بود. سپس این صرافی شبکه بلاک چین خود را تحت عنوان شبکه بلاکچین Binance راه‌اندازی کرد. در گام بعدی بایننس شبکه Smart Chain خود را نیز ارائه داد که بستری برای نوشتن قرار داد هوشمند است. همانند آن چیزی که شبکه اتریوم ارائه می‌دهد.

موسس صرافی Binance چه کسی است؟

چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) مدیر عامل و موسس صرافی بایننس است که امروزه به عنوان بزرگترین پلتفرم معاملات رمز ارزی دنیا شناخته می‌شود. بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ (Bloomberg Billionaires Index)، سی زی (CZ) تا سوم نوامبر سال 2022 (12 آبان 1401) با ثروتی معادل 19.9 میلیارد دلار، شصت و سومین فرد ثروتمند دنیاست. در ادامه علاوه بر بیوگرافی مدیر عامل بایننس، ماجراهایی که به تاسیس این صرافی ختم شد را هم شرح خواهیم داد.
آقای ژائو که با نام مستعار CZ هم شناخته می‌شود، یکی از تاثیرگذارترین و ثروتمندترین افراد فعال در حوزه ارز دیجیتال است. البته از آن جایی که زمستان کریپتویی کل این حوزه را تحت تاثیر قرار داده، ثروت او در مقایسه با ابتدای سال میلادی جاری کاهش چشمگیری داشته است. جالب است بدانید که طبق گزارش بلومبرگ، ارزش دارایی‌های وی در اوایل سال 2022 از مرز 95.9 میلیارد دلار عبور کرده بود!
چانگ پنگ ژائو اولین بار در سال 2013 با بیتکوین و دنیای بلاک چین آشنا شد. پس چند سال فعالیت در حوزه رمز ارزها، وی صرافی بایننس را در سال 2017 تاسیس کرد. آمار نشان می‌دهد که ارزش معاملات روزانه این صرافی گاها به 76 میلیارد دلار هم می‌رسد و درآمد خالص آن در سال 2021، تقریبا معادل 20 میلیارد دلار بوده است

مزیت های صرافی Binance چیست؟

اینکه یک صرافی ارز دیجیتال در سطح جهانی بتونه محبوب باشه بی دلیل نیست و در ادامه مقاله صرافی بایننس چیست؟ به چند مورد از مزیت های این صرافی می پردازیم که باعث شده از بقیه صرافی ها یک سرو گردن بالاتر باشه:

1. داشتن اپلیکیشن موبایلی برای کاربران موبایل

صرافی بایننس برای راحتی معامله های ارز دیجیتال توسط کاربرهای سراسر دنیا هم برای سیستم عامل اندروید و هم برای کاربران آی او اس اپلیکیشن موبایل ارائه کرده. کسانی که خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو انجام میدن میتونن از طریق این اپلیکیشن همه معاملات خودشون رو انجام بدن.

2. دارای دو کیف پول اختصاصی و امن

یکی از فاکتورهای دیگه درباره صرافی Binance اینه که دو تا از کیف پول های مهم حوزه ارزهای دیجیتال به این صرافی تعلق دارند. کیف پول تراست والت (Trust Wallet) که اون رو خرید و بایننس چین والت (Binance chain wallet). کیف پول تراست والت یکی از امن ترین و مطمئن ترین کیف پول های ارزهای دیجیتال به شمار میاد.

3. بالا بودن حجم بالای معاملات از طریق این صرافی

درباره صرافی بایننس این رو بدونین که در این صرافی، معاملات قبلا تا 80 میلیارد دلار در یک روز هم انجام شده که رقم خیلی بالایی هستش و میشه 3.33 میلیارد دلار حجم معامله در هر ساعت. این حجم از گردش مالی توسط یک صرافی آنلاین کار کوچیکی نیست.

4. پشتیبانی از بیش از 500 ارز دیجیتال

یکی دیگه از ویژگی هایی که درباره صرافی Binance باید بدونین این هستش که، این صرافی پشتیبانی از تعداد زیادی از ارزهای
 دیجیتال هستش. در واقع خیلی وقت ها لیست شدن یک ارز دیجیتال تو صرافی بایننس خود تاییدی بر خوب بودن ارز دیجیتال بوده و بر قیمت اون ارز تاثیر بخصوصی میزاره.

5. بالا بودن تعداد کاربرهای فعال

طبق گزارش های ارائه شده بالای 9 میلیون نفر کاربر با صرافی Binance به ترید ارزهای دیجیتال می پردازن که مسلما تعداد اونها روز به روز هم در حال گسترش هستش

6. مجهز بودن به انواع روش های ترید

در این صرافی به سه نوع ترید دسترسی دارین که شامل اسپات تریدینگ (Spot trading)، مارجین تریدینگ (Margin Trading) و قرارداد های فیوچرز (Futures Contract) هستن.

7. مجهز به سیستم احراز هویت دو عاملی

همانطور که میدونین در دنیای آنلاین امروز، گذر واژه ها به تنهایی برای محافظت از حساب های مالی و غیره کافی نیستن.  سیستم احراز هویت دو عاملی که به اختصار بهش 2FA هم میگن و بعنوان یک مرحله امنیتی اضافه برای محافظت از اکانت شما در نظر گرفته میشه.
8. ارائه ارز دیجیتال بومی

ارز دیجیتال بومی بایننس، بایننس کوین یا BNB هستش که در بالا درباره بایننس کوین صحبت کردیم.

9. کارمزد کم تراکنش ها

در صرافی بایننس بسته به اینکه در چه سطح کاربری هستین کارمزد تراکنش های شما متفاوت هستش و در بخش معاملات اسپات کارمزد معاملات شما مطابق با جدول زیر محاسبه خواهد شد. در کل برای کسی که تازه وارد این صرافی شده یک دهم درصد بعنوان کارمزد از اونا دریافت میشه.

امنیت صرافی Binance در چه حدیه؟

این صرافی برای امنیت، ارزش خاصی قائل است، به همین دلیل از کاربران بعد از ثبت نام درخواست می‌کند احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) را برای حساب خود فعال کنند. احراز هویت دو مرحله‌ای یک سد امنیتی قوی و لایه‌ای اضافی برای محافظت از حساب‌های کاربری است، به طوری که حین ورود، برداشت ارز یا انتقال از کاربر درخواست می‌کند علاوه بر رمز عبور ثابت اکانت، کد یکبار مصرف ارسال شده به شماره موبایل یا ایمیلش را نیز وارد کند.
آیا صرافی بایننس امن است؟ جواب با اطمینان «بله» است. این پلتفرم از استاندارد CCSS برای محافظت از اکانت‌ها بهره می‌برد. این استانداردی تایید شده و قدرتمند در دنیای کریپتوکارنسی بوده و بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال از آن استفاده می‌کنند.

صرافی (Binance) برای چه کاربرانی مناسب است؟

دو بخش بیسیک (ابتدایی – Basic) و ادونس (حرفه‌ای – Advanced) برای استفاده از خدمات بایننس وجود دارند. این موضوع یکی از دلایل محبوبیت فوق‌العاده این صرافی است، چرا که استفاده از پلتفرم را برای کاربران تازه کار و عادی و همچنین تریدرهای حرفه‌ای نیازمند ابزارهای ویژه، امکان‌پذیر می‌کند. در نتیجه بدون توجه به میزان آشنایی شما با کریپتوکارنسی، قادر به بهره بردن از خدمات صرافی بایننس خواهید بود.
از طرفی بایننس به تازگی با شرکت‌های متعددی مثل Simplex وارد همکاری شده و خرید از طریق کارت‌های بانکی با استفاده از ارزهای فیات را امکان‌پذیر کرده است

آیا صرافی بایننس برای ایرانیان خارج از کشور قابل استفاده است؟

با وجود ابهامات پیرامون امکان استفاده از صرافی بایننس توسط ایرانیان مقیم خارج از ایران، تیم تحقیقاتی این پلتفرم به شفاف‌سازی پرداخته است. سه نفر از اعضای تیم تحقیقاتی بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، بایننس، در خصوص اقدامات لازم جهت مقابله با کلاهبرداری، پولشویی، تامین مالی ترورسیم و اخبار منفی صحبت کرده‌اند. در ادامه، به بررسی ادعاهای رویترز در خصوص امکان دور زدن تحریم‌ها و قوانین از طریق وی پی ان توسط کاربران ایرانی برای دسترسی به صرافی رمز ارزی بایننس و امکان یا عدم امکان استفاده از این پلتفرم برای ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌پردازیم.
تا چندی پیش و پیش از تحریم‌های ایالت متحده، صرافی‌های بین‌المللی نظیر بایننس انتخاب محبوب کاربران از جمله ایرانیان برای ترید ارزهای دیجیتال بود. اما پس از آغاز سخت‌گیری‌های این صرافی‌های متمرکز مبنی بر الزام به احراز هویت، بسیاری به استفاده از پلتفرم‌های رمز ارزی داخلی برای معامله ارز دیجیتال روی آورده‌اند. سوال اینجاست که آیا همچنان می‌توان با استفاده از وی‌پی‌ان و عدم احراز هویت به کار با بایننس پرداخت؟
انتشار گزارش تحقیقاتی رویترز درباره صرافی بایننس
رویترز اخیرا مجموعه‌ای از گزارش‌های تحقیقاتی درباره صرافی بایننس و دست داشتن این صرافی در فعالیت‌های غیرقانونی را منتشر کرده است. این خبرگزاری ادعا کرده این پلتفرم معاملاتی رمز ارزها، به مرکز فعالیت‌های مجرمانه تبدیل شده و از چندین زنگ خطر پولشویی غفلت کرده است. رویترز همچنین گفته بازار دارک نت روسی زبان هیدار (Hydra)، پیوندهای بسیار عمیقی با پایگاه کاربری بایننس دارد و اظهار داشته این صرافی از سال 2017 تا کنون، 780 میلیون دلار از پرداخت‌های هیدرا را تسهیل کرده است.
تیم تحقیقاتی بایننس اکنون تحت رهبری تیگران گمباریان (Tigran Gambaryan) و متیو پرایس (Matthee Price)، کارآگاهان سابق واحد جرایم سایبری خدمات درآمد داخلی قرار دارد. هر دوی این افراد در تعطیلی دائمی بازارهای دارک نت آلفابی (AlphaBay)، هیدرا و سیلک رود نقش داشته‌اند.
سوال همیشگی کاربران این است که دفتر بایننس کجاست ؟این پلتفرم که علی‌رغم نداشتن دفاتر مرکزی ثبت‌شده رسمی تحت حوزه‌های قضایی مختلف فعالیت می‌کند، متخصص سابق واحد تحریم شرکت HSBC، چاگری پویراز (Chagri Poyraz)، را نیز به‌عنوان مدیر ارشد تطابقات تحریمی خود استخدام کرده است. این افراد وظیفه پاسخ‌دهی به مسائل پیرامون خدمت‌رسانی بایننس بر اساس قوانین تحریم به ایرانیان خارج از کشور را بر عهده دارند.
پاسخ تیم تحقیقاتی بایننس به ادعای دور زدن تحریم ها توسط ایرانیان
چندی پیش، این سوال مطرح شده بود که بایننس با کدام کشور ها مشکا دارد ؟ر ویترز  در بخشی از گزارشات خود ادعا کرده است که «کاربران قادر به دور زدن تحریم‌ها و قوانین با استفاده از VPN هستند». آقای تیگران گمباریان در این باره اظهار داشته است که:
این نکته را باید در مورد وی پی ان‌ها بدانید. هیچ صرافی آن‌ها را مسدود نمی‌کند. هیچ صرافی رمز ارزی فعالیت‌های مبتنی بر وی پی ان را بلاک نمی‌کند. فعالیت‌های VPN محور دال بر اقدامات مجرمانه نیستند. در واقع خود وی‌پی‌ان نشانه‌ای از مجرم بودن یک فرد نیست. استفاده از VPN غیرقانونی نیست و صرافی‌ها آن را مسدود نمی‌کنند. با این وجود، بدون ورود به جزئیات، باید بگویم که استفاده از وی‌پی‌ان می‌تواند [برای تحقیقات] حتی مفید هم باشد. از آنجایی که برخی از افراد خاص الگوهای مشخص استفاده از وی‌پی‌ان را دارند، به همراه دیگر موارد، این امر به ما می‌گوید این افراد چه کسانی هستند. VPN هیچ‌گاه نتوانسته من را از شناسایی یک نفر بازدارد.
هیچ‌وقت تا حالا حتی یکبار هم یک وی‌پی‌ان مرا گول نزده است